Hvis du leder efter en dørmand, der kan få sat styr på tingene, er du på rette vej til at sikre god ro og orden. Der er ikke noget værre som arrangør af en fest eller en anden form for begivenhed, hvis enkelte individer skaber en dårlig og ubehagelig stemning. I sidste ende kan det skræmme gæster fra din event væk og naturligvis i værste tilfælde ende grueligt galt. Særligt i forbindelse med alkohol kan enkelte mennesker ganske enkelt ikke undlade at skabe problemer, og det er i denne forbindelse, at dørmænd kan gøre en stor forskel. Sådanne sikkerhedsvagter spiller nemlig en todelt rolle i forsøget på at undgå konflikter og kontroverser.

Dørmanden har en ekstrem vigtig rolle

For det første kan sikkerhedspersonale i døren naturligvis spille en aktiv rolle i at tale folk til ro, eller i uhensigtsmæssige tilfælde fysisk fjerne folk fra området. Dette er selvfølgelig ikke noget, man hverken som ansat eller arrangør ønsker sig, men i enkelte tilfælde kan det være uundgåeligt. Det er dog blot noget, som man ikke rigtigt kan undgå i forbindelse med nattelivsevents. Altså skal man udvælge en dørmand, der er i stand til at flytte en problematisk karakter fysisk, men samtidigt i de fleste tilfælde blot søger at indgå i en dialog med vedkommende. Langt de fleste kontroverser eller optræk til uro kan nemlig løses med en dialog, der inkluderer en advarsel. Såfremt vedkommende ikke reagerer på advarslen og ændrer sin opførsel øjeblikkeligt, skal personalet dog være klart til at eskortere den problematiske person væk fra området.

Den anden rolle, som en dørmand kan indtræde i for tid event er mindst lige så vigtig. Den er mere symbolsk og mental, og kræver ikke nødvendigvis af den ansatte gør det store. Selve dørmandens tilstedeværelse bør nemlig have en overordentlig positiv effekt i sig selv. Dels fordi den som oftest vil skræmme ballademagere væk og dermed holde god ro og orden. Og dels fordi den sender et signal til alle de gæster, der opfører sig pænt, og således garanterer dem, at deres sikkerhed er i gode hænder.

Hvis der er tale om et privat arrangement eller en lignende form for event, er der desuden intet værre end ubudne gæster, som kun er til stede for at skabe ballade. Med en dørmand undgår man, at sådanne individer overhovedet kommer i nærheden af arrangementet. I denne forbindelse kan man med fordel uddele deciderede gæstelister til personalet, så alle er indforstået med, hvem der er inviteret og velkommen. Det gælder ganske enkelt om at sikre tryghed og sikkerhed for alle dem, der godt ved, hvordan man opfører sig i nattelivet. For at opnå dette, bør man altid gardere sig mod de enkelte, der skaber uro.