Efter en lang og våd vinter med masser af blæst vil der helt sikkert være god chance for at dine tagrender trænger til en ordentlig overhaling. Det er ikke umiddelbart en af de ting vi tænker allermest over, når det kommer til renovering og vedligeholdelse af vores ejendom, men det er faktisk en af de ting, der kan ende med at spare os rigtig mange penge og nedsætte risikoen for uheldige skader. Med hjælp fra et professionelt firma som https://www.tagrenderensnu.dk/, kan du let og hurtigt undgå både skader og beskidte hænder.

Er du ny husejer, eller overvejer du bare, om det er tid til at få professionel hjælp til at rense dine tagrender, så læs med her, hvor du får svar på de mest stillede spørgsmål om emnet.

Hvorfor er det vigtigt at få renset tagrenderne?

Der er flere forskellige grunde til at tagrenderne altid skal være i tiptop stand, hvis du vil have det optimale udbytte af dem. Det er nemlig ikke bare irriterende, når de flyder over og vandet begynder at flyde over – det kan også give en lang række grimme skader, der kan ende med at blive dyre at udbedre.

Fundamentet

Når vandet løber over, vil det automatisk samles på jorden under huset hvor det siver ned i jorden og gør, at den er langt mere fugtig end normalt. Det kan være en stor risiko for fundamentet, der kan ende med at blive fugtigt og tage skade.

Taget

Når tagrenden løber over, er der også risiko for at noget af vandet løber ind under taget og laver fugtskader, der kan ende i svamp eller mug. Det er svært at se og derfor også svært at opdage, hvilket betyder, at der er stor risiko for at det udvikler sig og breder sig inden du finder det.

Hvornår skal man rense tagrender?

Det er forskelligt, alt efter, hvilket område du bor i, om det er vinter, efterår eller forår, der er den bedste tid for en tagrenderens, men ofte vil et professionelt firma kunne hjælpe dig med at finde det bedste tidspunkt at rense netop dine tagrender.

For mange er det slutningen af efteråret, der giver det mest holdbare resultat, for her har træerne tabt alle deres blade og der skal gøres klar til den nedbør der kommer i løbet af vinteren.

Hvordan foregår en tagrenderens?

Alt efter, om der er tale om et almindeligt parcelhus, eller om det er et etagebyggeri, der skal have renset tagrenderne findes der en række smarte maskiner, der kan hjælpe med at gøre arbejdet både lettere og mere grundigt.

Normalt vil det foregå med hjælp fra en kran, men i visse tilfælde, hvor der er tale om et højere hus, kan det være en fordel at bruge en støvsuger, der fjerne alt det ophobede skidt i tagrenden, så den bagefter kan spule igennem og tjekkes for lækager eller blokader, der ikke kan ses med det blotte øje.