Når det kommer til kampsport, er der intet større end Ultimate Fighting Championship. Her mødes de bedste udøvere af Mixed Martial Arts til intense kampe i oktagonen, og siden der er et hav af fighters i UFC, er der kampe på programmet stort set hver lørdag.

 

UFC har vundet stor popularitet i løbet af de seneste år. Særligt i USA, Canada og Brasilien har UFC mange følgere, men selv herhjemme er interessen vokset mærkbart. Det kan både ses på TV-tallene, men så sandeligt også på antallet af personer, som har fået interesse i selv at dyrke kampsport.

 

Hvis du længe har været fascineret af kampsport og gerne vil vide mere om UFC, er du kommet til det helt rette sted. Vi vil her forsøge at guide dig igennem de mest generelle facts om UFC, således du er godt rustet til at følge med i de kommende ugers matchups!

Ønsker du at finde mere viden omkring UFC, MMA, Martial Arts samt styrketræning kan du læse her:  MMAShop’s kampsports blog.

ufc-billede

 

3 vigtige ting at vide om UFC

 

  • UFC blev grundlagt i begyndelsen af 1990’erne med det formål at finde den bedste fighter i en disciplin, hvor enhver kampsport kunne benyttes. Det førte til, at de klogeste fighters blandede teknikker fra forskellige discipliner, således man kunne gøre sig komplet og gøre livet så svært som muligt for modstanderen i ringen. Da atleterne i UFC kombinerer det bedste fra alle kampsportsgrene, kan man på mange måder betragte serien som kampsportens svar på Champions League.

 

  • Mixed Martial Arts er, som følge af MMA, gået fra at være en ‘underground’ sport til noget, der nærmer sig mainstream. UFC er i dag nået ud til ganske store dele af den brede befolkning, og det skyldes både et forbedret regelsæt, en division for kvinder og ikke mindst takket være solid TV-dækning fra Fox i USA. Både hvad angår selve sporten, men også når det kommer til TV-showet The Ultimate Fighter og velplacerede reklamer.

 

  • UFC er baseret i USA, og de fleste store events afholdes i Las Vegas, NV. Dog er der også ofte events i andre lande. Vi har før set events fra både Sverige og Tyskland, så det er ikke usandsynligt, at der kommer et event til Danmark før eller siden. Chancen vil naturligvis blive en del større, hvis en dansk fighter kan formå at etablere sig som en af de bedste i serien. Dette vil også gøre fantastisk gavn for populariteten. Se eksempelvis den store irske interesse efter Conor McGregor gjorde sit indtog

Danskere i UFC

Det er allerede lykkes for enkelte danskere at komme ind i UFC. Martin Kampmann var den første, der for alvor kunne nyde nok succes i kampsportens verden til at træde ind i UFC, hvilket gav den danske MMA-scene et boost.

Siden hen har vi fået et par andre dygtige fighters ind, som stadig er aktive. Deriblandt Nicolas Dalby, der inden 2016 var ubesejret, men som desværre måtte lide to nederlag for nyligt. Anna Elmose tog også springet i 2016 efter blot 3 officielle kampe i karrieren. Hun tabte sit første opgør, men karrieren er langt fra slut – allerede i november har Elmose sin næste kamp, hvor hun med en sejr kan bevise sit værd i UFC.

Sådan kan du se UFC i Danmark

I mange lande er det besværligt at se UFC, og her må fans desværre bruge lidt for kreative metoder for at følge med i sporten, men som tingene står lige nu, er det ganske nemt at følge kampsportens kongeklasse i Danmark.

Du kan nemlig følge med på Viaplay, som viser en masse UFC-opgør. Her er der som regel både mulighed for at vælge danske og amerikanske kommentatorer. Desuden har du mulighed for at se kampene på både smartphone, tablet, computer og smart-TV. Derudover er der UFC Fight Pass, som er en officiel ydelse, der kan købes på UFC’s eget site. Det minder lidt om NFL’s GamePass. Du kan både se kampe live, men også streame tidligere opgør og ikke mindst finde dokumentarer og nyheder 24/7.