Kært barn har som bekendt mange navne. Gelekugler, Aqua Perls, vandperler, eller vandkrystaller er et godt eksempel på nogle ud af mange navne for den samme ting. Når du får dem i hånden, vil de i første omgang være helt tørre og små. Hvis du lægger dem i vand, ændres de. De skal ligge der i 6-8 timer og så bliver de enormt meget større. Det kan være svært at tro på før du har set det. De kommer næsten til at se ud som glaskugler.

 

Hvad er vandkrystaller og hvordan fungerer de?

 

Vandkrystaller består af en saltopløsning som er helt ufarlig. De indeholder slet ingen gødning eller andre giftige stoffer. Det gør, at de derfor er hundrede procent nedbrydelige og skader ikke miljøet. Dog skal du ikke prøve at sluge dem, men hvis det ved et uheld skulle hænde, kommer der ikke til at ske noget ved det. Vandkrystaller kan bruges af personer i alle aldre. Det kan være en sjov ting for både voksne og børn. Det er en god underholdning i mange sammenhænge.

 

For at bruge dem skal du hælde dem ud af posen. Indholdet hældes i en beholder f.eks. en glasskål som har plads til 1 liter vand. Hvis du bruger flere poser, skal der også bruges mere vand. Det er vigtigt at huske på at vandperlerne svulmer op og bliver meget større. Du kan som eksempel lave en prøve med en først så du kan se forskellen. Så skal du hælde en halv liter vand ned til dine krystaller. Absorberer de alt det vand du gav dem, skal du bare hælde ekstra vand i beholderen. Derefter skal de stå i noget tid.

 

Almindelige farvede vandkrystaller skal stå imellem 8 og 10 timer. Hvis der er glitter eller andet i perler vil det som regel tage ekstra tid. Det kan i det tilfælde vare op til 14 timer før de har absorberet vandet. Jumbo vandperler er ekstra store og er derfor også ekstra lang tid om processen. Det samme gælder for vandkrystaller som er formet som roser, firkanter, æg eller andre ting. Det kan for dem tage mellem 1 og 3 døgn at blive færdige. Det er ikke et problem at lade vandkugler stå længere tid. De vil blot stoppe med at vokse når de er færdige med processen.

Hvad kan vandkrystaller bruges til?

Der er mange muligheder for anvendelse af vandkrystaller. Nogle af mest benyttede eksempler er, at vandkrystaller er flotte til forskellige dekorationer. F.eks. kan de bruges til at spille op mod dine orkideer. De kan også anvendes til pynt til festlige arrangementer eller lege. Børnefødselsdag ville være den perfekte begivenhed til sådan en ting.

 

Vandkrystallerne kan have en næsten terapeutisk effekt. De er rare at røre ved for både voksne og børn. Hvis der er urolige spændinger i din krop, kan det gavne at bruge vandkrystaller. De kan også hjælpe dig til at få bedre koncentrationsevne. Hvis du anvender dem i fodbadet, har du også en terapeutisk effekt. Det er dog at bemærke at der er en risiko for at de kan gå i stykker. Så er der desværre ikke mulighed for at bruge dem en anden gang. Et godt råd kan være at vaske dine fødder før du putter dem ned til vandperlerne. Så er der større chance for at de holder til flere omgange.

 

Det kan godt lade sig gøre at opbevare vandkrystallerne. Du kan opbevare dem i en lukket beholder efter de er opløst helt. I en beholder som er lufttæt, vil de kunne holde længere.

 

Du kan også rengøre vandperlerne. De skal bare ned i en stor balje med godt med vand og lidt opvaskemiddel.