Når du skal købe håndboldsko er det betydningsfuldt overveje hvorvidt du ønsker stabilitet eller hvorvidt du mest ønsker en lettere håndboldsko. Skoen vil nemlig have stor virkning på om du får vrid, og hvorvidt man kan performe godt i kamp på den plads du besidder.

 

Undgå skader med den rigtige sko

Sikkerhed og stabilitet er grundelementet til at være i stand til at stå fast og lave retningsskift hvis man kører en mod en og du ej har høj kraft ind i omstændighederne. Hvis man bør foretage retningsskift udnytter du den ene fod til at skyde fra med, dette lægger store fordringer til håndboldskoen, da de derigennem får lagt hele din kropsvægt på et mindre sted af Mizuno håndboldskoen. I den henseende er det yderst betydningsfuldt at Mizuno håndboldskoen ikke rokker sig, fordi det kan mindske muligheden for at ændre retning betydeligt. Stødabsorbering er uundværligt når vi arbejder med Mizuno håndboldsko, og af denne årsag er det betydeligt at dine nye sko er stødabsorberende mindst i hælen og gerne i både hælstykket og forfod. hvis du bevæger dig op af banen er det vigtigt med aflastning og særligt når man lander ovenpå et ryk skal man prøve på at reducere de stød og vibrationer, der sendes op igennem fødder mest muligt. Hvis man ikke får det gjort kan du få overbelastninger og bør stå over. Vægten på dine Mizuno håndboldsko er også betydningsfuldt, fordi det er en fordel at bruge så let fodtøj som muligt, da det er lettere at røre fødderne i tyndt fodtøj. Hvor lette dine Mizuno håndboldsko er, har en betydning for dit spil, da det er hurtigere at flytte fødderne i tynde sko.

 

Mizuno håndboldsko
Mizuno håndboldsko

Positiv udvikling

Igennem de sidste mange år er der hændt en betydningsfuld udvikling har Mizuno håndboldsko gennemgået og dette har været med til at hjælpe spilleren til at gøre håndbold hastigere og mere heftigt. En af de ting man har fundet ud af er forbedre nutidens Mizuno håndboldsko rigtig stødabsorberende. For blot 10 år siden eksisterede der stort set nul stødabsorbering i Mizuno håndboldsko, herfor var det ligefrem ikke tænkeligt at spille i samme mængde som der gøres i dag, fordi kroppen ikke kunne modstå det fysisk pres i så lang tid i det lange løbe. Stabiliteten i Mizuno håndboldsko er også bedret meget over de sidste par år, det er fordi at adskillige spillere fravalgte Mizuno håndboldsko for at benytte sko til løb, fordi de ville have bedre stødabsorberende sko til håndbold. Men da denne type fodtøj ikke er bygget til skift i retninger, hurtigt, opstod der betydelig flere ankelskader og knæskader, på grund af skoen var for høj i sålen og da den var for ustabil. Der er der nu kommet en måde, så overdelen på Mizuno håndboldsko i dag er virkelig stabil og sikre foden mere fast mod sålen, så du forhindres i at smutte rundt og at foden glider ud over sålen når man skal lave retningsskift. Der er også udviklet godt på sikkerheden i sålen og specielt i den forreste del af foden, da det er der man placerer vægten på Mizuno håndboldskoen hvis du bør lave retningsskift. Et middel, som er meget benyttet, er at man fremstiller en tyk plast, der ligger på udvendige side af skoen mellem sål og oversiden og herved sørger for at skoen ikke har mulighed for at rokke sig hvis vægten anbringes på udvendige side. Det mulighed ser man i andre sportsgrene, som f.eks. badminton, hvor de fleste bevægelser også er retningsskift.

 

Særlige modeller fra Mizuno

Nogen af de modeller der får meget opmærksomhed er MizunoWaveStealth, som er en virkelig sikker Mizuno håndboldsko med god stødabsorbering og støtte til den tungere spiller. Der findes en anden model, som faktisk er lavet til Volleyball er Lightning, som med sin tynde hæl laver den til det foretrukken valg hos den kraftfulde centerspiller. Dog skal det siges at hvis man er back eller streg foretrækkes det at have stabilitet frem for mindre vægt i ens Mizuno håndboldsko. Herudover Mirage, som tager lethed og et ultratight fit til nye højder. Dette er en mindre tung håndboldsko, og er derfor generelt til fløjspillere, der har høj fart, der kan anvende når der skal skiftes retning. På den anden side er de andre positioner stadigvæk er afhængige af mere eksplosivet, hvilket starter med et retningsskift og i denne henseende er stabilitet vigtigere.

 

Udforsk japanske Mizunopå sport-net.dk:Mizuno håndboldsko